L O A D I N G ...

News

Δελτίο Τύπου "Δράση ευαισθητοποίησης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας"

«Δράση ευαισθητοποίησης του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών σε συνεργασία με τον Πεζοπορικό Σύλλογο Ζακύνθου Με ΠΑΡΕΑ χρωματίζουμε τη ζωή με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας»

Η 8η Μαρτίου καθιερώθηκε ως ημέρα της γυναίκας σε ανάμνηση μιας μεγάλης εκδήλωσης διαμαρτυρίας που έγινε στις 8 Μαρτίου του 1857 από τις εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, οι οποίες διαδήλωναν ζητώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας, μείωση των ωρών εργασίας και εξίσωση των μισθών ανδρών και γυναικών.   Ήταν μία από τις πρώτες κινήσεις διεκδίκησης δικαιωμάτων από γυναίκες.

Η πρώτη Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας γιορτάστηκε το 1909 με πρωτοβουλία του Σοσιαλιστικού Κόμματος των ΗΠΑ και υιοθετήθηκε δύο χρόνια αργότερα από τη Σοσιαλιστική Διεθνή. Από το 1975 η Ημέρα της Γυναίκας τελεί υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, για την ανάδειξη των γυναικείων δικαιωμάτων σε όλο τον κόσμο.

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας σηματοδοτεί τις θυσίες και τα επιτεύγματα των γυναικών όλου του κόσμου για πάνω από έναν αιώνα. Όταν πρωτοθεσμοθετήθηκε η ημέρα αυτή, γυναίκες από διάφορα κράτη απαίτησαν να έχουν δικαίωμα ψήφου, το οποίο πρώτες οι γυναίκες της βρετανικής αποικίας της Νέας Ζηλανδίας απέκτησαν επισήμως το 1893. Παρ' όλα αυτά, χρειάστηκε περίπου ένας αιώνας για να αποκτήσουν το δικαίωμα αυτό οι γυναίκες στη Σαουδική Αραβία, καθώς πέρυσι τους δόθηκαν δημόσια αξιώματα και ίσα εργασιακά δικαιώματα με τους άντρες.

Στόχος της Ημέρας είναι να μας υπενθυμίσει πως οι γυναίκες πρέπει να έχουν ίσα δικαιώματα με τους άνδρες, σε όλους τους τομείς, ωστόσο σύντομα το πολιτικό υπόβαθρο της γιορτής ξεθώριασε και πλέον η Ημέρα της Γυναίκας γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο ως έκφραση αγάπης και εκτίμησης προς το ωραίο φύλο.

Σήμερα, όταν μόνο το 1/5 των κοινοβουλευτικών εδρών καταλαμβάνονται από γυναίκες και υπάρχουν μόνο 19 αρχηγοί κρατών γένους θηλυκού (από τις περίπου 196 υποψηφιότητες), γίνεται αντιληπτό πως μπορούν να αλλάξουν ακόμη πολλά πράγματα.Να σημειωθεί πως ο αριθμός των γυναικών-μέλη του υπουργικού συμβουλίου έχει τριπλασιαστεί μεταξύ του 1994 και του 2014, αλλά παραμένει σε χαμηλά επίπεδα σε σύγκριση με το ανδρικό φύλο.

Σύμφωνα με έρευνα της Independent, σε περίπου 118 χρόνια θα λυθεί εντελώς το μισθολογικό χάσμα μεταξύ των γυναικών, ενώ σήμερα από τους 500 πιο πλούσιους ανθρώπους του κόσμου, μόνο οι 55 είναι γυναίκες. Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ επισημαίνει πως το παγκόσμιο γυναικείο εργατικό δυναμικό έχει αυξηθεί κατά 1 δισεκατομμύριο τα τελευταία δέκα χρόνια, αλλά μεγάλο ποσοστό έχει τα προνόμια που είχαν οι άντρες το 2006.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ, έξι στους δέκα εγγεγραμμένους ανέργους στους καταλόγους του, είναι γυναίκες.  Όμως, βάσει των καταγγελιών που δέχονται τα συνδικάτα και η Επιθεώρηση Εργασίας, χιλιάδες γυναίκες ακόμη κι αν ξεφύγουν από την ανεργία, παγιδεύονται στην ψευδοαπασχόληση, με εξαιρετικά περιορισμένα δικαιώματα. Μάλιστα άρωμα γυναίκας έχουν πολλές περιπτώσεις που αφορούν παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας. Ανισότητα στην εργασιακή εξέλιξη και τις αμοιβές, σεξιστική αντιμετώπιση, αλλά και πιέσεις ή περιθωριοποίηση στον χώρο εργασίας για ζητήματα άρρηκτα συνδεδεμένα με την γυναικεία φύση, όπως η εγκυμοσύνη(επίδομα μητρότητας, «απαγόρευση» εγκυμοσύνης) .

Σύμφωνα με το Κέντρο Ερευνών για Θέματα ισότητας (ΚΕΘΙ), μέχρι και έξι στις δέκα εργαζόμενες (συγκεκριμένα το 66.7%) έχουν υποστεί κάποια μορφή παρενόχλησης. Τα θύματα όμως σπάνια προχωρούν σε καταγγελία, επιλέγοντας να υποφέρουν σιωπηλά εξαιτίας του φόβου. Στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 40% – 50% των γυναικών έχει δεχθεί σεξουαλικές προτάσεις, σωματικά αγγίγματα και άλλες μορφές σεξουαλικής παρενόχλησης στην εργασία τους.

Σήμερα λοιπόν παγιώνεται και οξύνεται το φαινόμενο των διακρίσεων λόγω φύλου στους χώρους εργασίας,  ενώ ακόμη και στις περιπτώσεις μαζικών περικοπών στις επιχειρήσεις, οι γυναίκες υφίστανται πρώτες τον πέλεκυ της απόλυσης.

Τόσα χρόνια μετά και παρά τις κατακτήσεις του γυναικείου και του εργατικού κινήματος εκατομμύρια εργαζόμενες στον ιδιωτικό τομέα αφήνουν τα νεογέννητα στην κούνια για να επιστρέψουν στη δουλειά. Οι έστω και ελλιπώς θεσμοθετημένες άδειες μητρότητας δεν τηρούνται από την πλειοψηφία των εργοδοτών. Άλλωστε και οι ίδιες οι εργαζόμενες υπό τον φόβο απόλυσης  αναγκάζονται να επιστρέψουν στη δουλειά. Ως συνέπεια των ελαστικών εργασιακών σχέσεων και στο δημόσιο τομέα, ανάλογες δυσκολίες αντιμετωπίζουν και οι αναπληρώτριες εκπαιδευτικοί καθώς αναγκάζονται να αφήσουν τα μωρά τους νεογέννητα για να επιστρέψουν στο σχολείο (ο νέος νόμος δεν επιλύει το πρόβλημα) παρ’ όλες τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει αυτό για την ψυχοσωματική υγεία των μητέρων και των νεογνών.

Εξάλλου οι εργαζόμενες στον ιδιωτικό τομέα όταν μένουν έγκυες απολύονται. Δεκάδες είναι οι καταγγελίες τέτοιων περιπτώσεων τον τελευταίο καιρό ακόμη και για ομαδικές απολύσεις εγκύων γυναικών. Οι απολύσεις γίνονται με τη σύμφωνη γνώμη δικαιοσύνης, κράτους, κυβερνήσεων, ΕΕ και λοιπών θεσμών. Είναι γνωστό πως μόλις τον Φεβρουάριο του 2018, το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης προχώρησε σε μία πρωτοφανή απόφαση-σταθμό, ανοίγοντας τον δρόμο σε απολύσεις εγκύων εργαζομένων γυναικών στο πλαίσιο γενικών περικοπών και ομαδικών απολύσεων. Την απόφαση αυτή άρχισαν να υλοποιούν οι εργοδότες στην Ελλάδα. Με την ρατσιστική πρόφαση ότι οι έγκυες γυναίκες δεν μπορούν να είναι το ίδιο παραγωγικές, οι εργοδότες τις απολύουν κι έτσι καταργείται επί της ουσίας το δικαίωμα και της εργασίας και της μητρότητας.

Εκτός από τις έμφυλες διακρίσεις και το μισθολογικό χάσμα που απασχολεί κρατικούς και μη φορείς, η προσπάθεια ευαισθητοποίησης όσον αφορά την γυναικεία κακοποίηση, είναι ακόμη ένα φλέγον ζήτημα.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του ΟΗΕ, μερικά ποσοστά, σχετικά με τη διάσταση του φαινομένου της βίας κατά των γυναικών, αναφέρουν ότι:

  • 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα ξυλοκοπηθεί, θα βιασθεί ή με κάποιο άλλο τρόπο θα κακοποιηθεί από τον σύντροφο- σύζυγό της.
  • 1 στις 5 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού.
  • Οι γυναίκες ηλικίας 15-44 ετών κινδυνεύουν περισσότερο από βιασμό ή ενδοοικογενειακή βία παρά από καρκίνο, τροχαία ατυχήματα, πόλεμο ή ελονοσία.
  • Τέλος, διαπιστώνεται ότι η πλειοψηφία των γυναικών που είναι θύματα βίας (η οποία ανέρχεται σε ποσοστό 67%) αρνείται να αναφέρει τις εμπειρίες της στην Αστυνομία, στον Εισαγγελέα ή σε άλλη οργάνωση. 

Καταλήγουμε λοιπόν στο συμπέρασμα ότι «Η βία κατά των γυναικών δεν είναι ιδιωτική υπόθεση αλλά ένα σύγχρονο σύνθετο κοινωνικό φαινόμενο με παγκόσμια διάσταση που μας αφορά όλους».

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Ζακύνθου τιμά και φέτος την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας διοργανώνοντας την Κυριακή 8 Μαρτίου 2020 σε συνεργασία με τον Πεζοπορικό ΣύλλογοΖακύνθου Με ΠΑΡΕΑ χρωματίζουμε τη ζωή διαδραστική ημερίδα. Στα πλαίσια της εν  λόγω δράσης ευαισθητοποίησης θα πραγματοποιηθεί πεζοπορική διαδρομή (Λαγοπόδο –Παντοκράτορας), η οποία θα καταλήξει στο Κοινοτικό Γραφείο Παντοκράτορα. Εκεί τα στελέχη του ΣΚΓ θα πουν λίγα λόγια για την Ημέρα της Γυναίκας και ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Γυναικών Κοιλιωμένου «Οι Μελισσιώτισες»  θα παρουσιάσει το έργο και τη δράση του. Θα ακολουθήσει κέρασμα για τους πεζοπόρους από την τοπική κοινότητα του Παντοκράτορα καθώς και από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Γυναικών Κοιλιωμένου «Οι Μελισσιώτισες». Πρόκειται για μια εύκολη ορεινή διαδρομή περίπου 5 χιλιομέτρων με ελαφριά κατηφορική κλίση.

Οι πολίτες που επιθυμούν να συμμετέχουν στην πεζοπορική διαδρομή θα συναντηθούν στις 11 π.μ. επί της επαρχιακής οδού Μαχαιράδου–Αναφωνήτριας (περίπου 4 χιλιόμετρα μετά την εκκλησία της Αγ. Μαύρας στο Μαχαιράδο). Στο τέλος της διαδρομής θα υπάρχει λεωφορείο για τη δωρεάν επιστροφή των πεζοπόρων στην αφετηρία της διαδρομής (ευγενική προσφορά του  Αντιδημάρχου και διευθυντή οργάνωσης της εταιρείας ALKYONIS TRANSPORT κ. Χαράλαμπου Βαρβαρίγου).

 

Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Ζακύνθου

Οι συμβουλευτικές υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν και καλύπτονται από το απόρρητο της συμβουλευτικής.

Γαϊτάνι (Κοινοτικό Γραφείο), 29 100 Ζάκυνθος
Τηλ/Fax.: 26950 25997
Ε-mail: symvouleftikozakynthos@gmail.com
Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή 08:00 – 17:30

 

Με εκτίμηση τα Στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Δήμου Ζακύνθου       

 

ZANTE EVENTS ZANTE EVENTS ZANTE EVENTS ZANTE EVENTS ZANTE EVENTS ZANTE EVENTS ZANTE EVENTS ZANTE EVENTS ZANTE EVENTS ZANTE EVENTS