L O A D I N G ...

24.04.2019
21:00
Portokali

Αdagios from the Underground.
Μεγ. Τρίτη και Μεγ. Τετάρτη στο "Πορτοκάλι".
Κάτι ακούγεται στην άκρη της πόλης.. Η απόκοσμη φωνή ενός μουσικού πριονιού συνοδευόμενη από ένα κλασικό πιάνο αλλά και διάφορους ήχους από αναλογικό συνθεσάϊζερ σαν εκκλησιαστικό όργανο από μελλοντικές εποχές.
O Νίκος Γιούσεφ, η Ειρήνη Τηνιακού και ο Γιώργος Κατσάνος, σταθεροί συνεργάτες και μουσικοί πειραματιστές σε πάντα ενδιαφέροντα projects ενώνουν τις δυνάμεις του μουσικού πριονιού, του πιάνου και τον αναλογικών synth και δημιουργούν την παράσταση “Adagios From The Undergound” που θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά τον Απρίλιο στο υποσκήνιο της αίθουσας Τριάντη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Τα adagios του Barber και του Albinoni, άριες από το «Κατά Ματθαίον Πάθη» του Bach, το ζακυνθινό "Ίνα τι" του Ιωάννη Πλανήτερου, το "Ave Maria" του Shubert, το adagio της «Σονάτας του Σεληνόφωτος» του Beethoven, το "Mater Dolorosa" του Pergolesi, το "Lacrimosa" του Mozart, "Η Τράτα" του Ν. Σκαλκώτα και άλλα έργα θα παρουσιαστούν σε δύο βραδιές στην Ζάκυνθο, Μεγάλη Τρίτη και Μεγάλη Τετάρτη στο πολυχώρο Πορτοκάλι.
Νίκος Γιούσεφ σοπράνο και βαρύτονο μουσικό πριόνι
Ειρήνη Τηνιακού πιάνο
Γιώργος Κατσάνος analog synth

με την ευγενική στήριξη της καθημερινής εφημερίδας Ημέρα
και του περιοδικού Στιγμές