15.03.2017
Μουσείο Μεταβυζαντινής Τέχνης

Εν αρχή ην ο λόγος… πάντα… αλλά η μουσική δίνει αυτές τις μαγικές διαστάσεις στην ποίηση και χαμογελούν οι ψυχές των ανθρώπων.

Ευτυχίσαμε στη χώρα μας να έχουμε μεγάλους ποιητές, σπουδαίους συνθέτες που γέμισαν τις εποχές με τα αρώματα των μεγάλων τραγουδιών και του πολιτισμού. Μια παρακαταθήκη που πρέπει να διαφυλάττουμε ως κόρη οφθαλμού.

Ο Τιμόθεος Αρβανιτάκης είναι ένας πολύ σημαντικός ζακυνθινός συνθέτης που έχει δώσει δείγματα γραφής και στο τραγούδι, όπως ενδεικτικά το Έστησε ο έρωτας χορόΒελονιέςΖακυνθινή τριανταφυλλιάΚόκκινη τριανταφυλλιάΕικόνες και άλλα, αλλά και στην οπερέτα όπως τη Φιορούλα, καθώς και στη μελοποίηση σπουδαίων ποιητών (Ελεύθεροι Πολιορκημένοι).

Με σεβασμό άγγιξε και μελοποίησε το ποίημα «ΕΛΕΝΗ» του νομπελίστα ποιητή μας Γιώργου Σεφέρη, δημιουργώντας ένα εξαιρετικό έργο.

Αυτό λοιπόν θα σας παρουσιάσουμε την Τετάρτη 15 Μαρτίου στο Μουσείο Μεταβυζαντινής Τέχνης Ζακύνθου στις 20:30, με τη συμμετοχή του Ιόνιου Κύματος, του ωδείου Παγκανίνι και της ορχήστρας Νυχτών Εγχόρδων Ζακύνθου.

Μουσική διεύθυνση: Τιμόθεος  Αρβανιτάκης
Σολίστ: Λένα Σουρμελή
Απαγγέλλει η Όλγα Παρασκευοπούλου

Δείτε το τηλεοπτικό spot: https://www.youtube.com/watch?v=eNdVSQj8RFE

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: Λέσχη «ΓΕΡΑΝΟΣ», «ΙΟΝΙΟ ΚΥΜΑ», Εφορεία Αρχαιοτήτων Ζακύνθου

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ