19.11.2016
Αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Ζακύνθου

Μια συναυλία που θα ταξιδέψει το κοινό σε διάφορα μέρη της πατρίδας μας μέσω των συνθέσεων μεγάλων ελλήνων και ξένων δημιουργών σε ελληνικούς ρυθμούς με χορευτικό χαρακτήρα, από τις μαντινάδες της
Κρήτης στις παραδοσιακές μελωδίες της Χίου και από τους χορευτικούς ρυθμούς της Πελοποννήσου στα ξεχωριστά μουσικά ακούσματα των νησιών του Ιονίου. Θα ακουστούν συνθέσεις μεγάλων ελλήνων και ξένων δημιουργών όπως Μ. Χατζιδάκις, Κ. Κυδωνιάτης, Θ. Αντωνίου, M. Ravel, Ι. Κονιτόπουλος, Δ. Μπουκουβάλας, Σ. Γαζουλέας. Έργα που έχουν βασιστεί ή επηρεαστεί από τα λαϊκά και παραδοσιακά τραγούδια όπως Συννεφιασμένη Κυριακή, Μπαξέ Τσιφλίκι, Κάτω στον Άγιο Σίδερο. Συνθέσεις πάνω σε ελληνικούς ρυθμούς με χορευτικό χαρακτήρα όπως ζεϊμπέκικο, καλαματιανό, συρτό, χασάπικο.
Την εκδήλωση διοργανώνει η Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου και τελείται υπό την αιγίδα της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών με ελεύθερη είσοδο για το κοινό το Σάββατο 19 Νοεμβρίου ώρα 20:30 στο αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου. Συμμετέχουν οι μουσικοί: Αγαλιώτης Αλέξανδρος – κλαρινέτο, Αναστόπουλος Δημήτρης – πιάνο, Λυκούρεση Ανδριάνα – τραγούδι και Στραβοπόδη Βέρα – 2ο πιάνο. Τη συναυλία θα προλογίσει ο συνθέτης, μαέστρος και Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών Ιάκωβος Κονιτόπουλος.