18.08.2016
Πύργος Δομενεγίνης

Έκθεση φωτογραφίας Late Night Tales του Μπάμπη Κουγεμήτρου και συναυλία με το μουσικό σχήμα του Νίκου Γράψα Filokalia Romana με τραγούδια της ευρωπαϊκής μεσογείου, θα παρουσιαστούν σε μια «νύχτα γιομάτη θαύματα, νύχτα σπαρμένη μάγια», από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ζακύνθου, την Πέμπτη 18 Αυγούστου, στον Πύργο Δομενεγίνη στο Αργάσι, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας θα γίνουν την ίδια ημέρα και θα παραμείνει ανοικτή για το κοινό έως τις 26 Αυγούστου, καθημερινά από τις 08:00 έως τις 15:00.
Όσο, δε, για τη συναυλία, η οποία θα αρχίσει στις 21:30, θα συμμετέχουν οι μουσικοί Διονύσης Σεμιτέκολος, Ειρήνη Βυθούλκα, Κατερίνα Σεμιτέκολου και Νίκος Γιούσεφ. Στίχους του Διονυσίου Σολωμού που συνδέονται με τον Πύργο Δομενεγίνη θα απαγγείλει ο αρχαιολόγος και ηθοποιός Ηλίας Σαραντίδης.
Οι εκδηλώσεις αυτές εντάσσονται στο πρόγραμμα του Υπουργείου Πολιτισμού-Αθλητισμού, «Στο φως του φεγγαριού», που διοργανώνεται κάθε χρόνο από τη γενική διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου.
Να σημειωθεί ότι ο χώρος του Πύργου Δομενεγίνη, την ημέρα της εκδήλωσης θα είναι ανοιχτός για το κοινό από τις 20:00.